Tai Chi Tao
Tai Chi Tao.. een rijke vorm die zich ook bezig houdt met KI - Chi - Energie.
Vanuit deze energie een weg vinden.. relaties bouwen .. leven..

Tai Chi Tao houdt voor mij in: de weg om in harmonie met de omgeving te leren leven. In de Tai Chi Tao zijn we op onderzoek naar de principes waaraan het lichaam en de geest onderhevig zijn. Door beweging en mentaal richten wordt de onderlinge samenhang stukje bij beetje helder en maken de vertaling naar ons dagelijks leven. De Tai Chi Tao principes zijn 24 uur per dag werkzaam. In Tai Chi Tao hebben we aandacht voor een natuurlijke beweging, correcte houding, juiste ademhaling en levende ontspanning.
Voor meer informatie kijk op de Chi Sense website.

Download hier artikel Tai Chi Tao en Ki-Aikido


Ki-aikido is een bewegingsvorm voortgekomen uit de traditionele Japanse krijgskunsten met als uitgangspunt dat de geest het lichaam beweegt. Als de kunst van het leiden van de geest wordt beheerst kan men op een eenvoudige manier een sterke tegenstander weerstaan.
Ki-aikido is geen zelfverdediging op zich, maar in de technieken en bewegingen zijn elementen terug te vinden uit de filosofie, psychologie en de dynamica. Door op deze manier ki-aikido te beoefenen worden lichaam en geest getraind, de gezondheid verbeterd en het zelfvertrouwen verhoogd.Aikido betekent: de weg om in harmonie met de omgeving te leren leven. In de Ki-aikido training onderzoeken we de principes waaraan het lichaam en de geest onderhevig zijn. We bestuderen hun onderlinge samenhang en proberen die toe te passen in ons dagelijks leven. Ki-aikido is zeker geen vechtsport en kent ook geen wedstrijden.We hebben de partner nodig om samen te leren bewegen en onnodige botsingen te voorkomen, waardoor de coördinatie van lichaam en geest verbeterd wordt. De principes van ki-aikido zijn 24 uur per dag werkzaam. De centrale aandachtspunten zijn; natuurlijke beweging, correcte houding, juiste ademhaling en levende ontspanning.

Kijk hier voor enkele beelden Ki-Aikido